Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Hronološki

Dvadeset godina od legendarnog "Prozora"

Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) obeležiće 2. septembra jubilej "Prozora", protestne akcije koja je pod tim nazivom održana u Novom Sadu pre dve decenije, kao "najduži i najmasovniji protest protiv gušenja slobode javne reči u istoriji novinarstva u Srbiji", saopstila je ta medijska asocijacija.

Novi red vožnje i nova autobuska linija

Novi red vožnje za vozila Gradskog saobraćajnog važi od danas, a glavna novina je uvođenje prve školske autobuske linije u Novom Sadu, koja Adice povezuje sa Veternikom, odnosno Osnovnom školom "Marija Trandafil".  

Jerkov: Vojvodini vratiti sve što su Vojvođani izgradili

Liga socijaldemokrata Vojvodine insistiraće da novim Zakonom o javnoj svojini Pokrajini bude povereno upravljanje svom imovinom koja je izgrađena novcem građana Vojvodine, ali u ovoj partiji za sada ne otkrivaju da li će ostati deo vlasti, ukoliko Demokratska stranka ne prihvati taj zahtev.  

Kaćki most možda uskoro gotov

Radovi na obnovi Kaćkog mosta su pri kraju, ali se još ne zna tačno kada će, umesto sadašnje dve, za automobile biti otvorene sve četiri saobraćajne trake.

Domu zdravlja fale lekari

Broj poseta lekarima u novosadskim ambulantama raste iz godine u godinu, a samo je ove, u odnosu na prethodnu, povećan za 10 odsto, tako da Dom zdravlja ima sve veću potrebu za medicinskim osobljem.

Ministar zdravlja pretio lekarki?

Lekarka Instituta za onkologiju u Sremskoj Kamenici Bojana Bokorov, koja je javno progovorila o trgovini listama čekanja onkoloških bolesnika u ovoj ustanovi, tvrdi da joj je na  razgovoru u Beogradu ministar zdravlja Zoran Stanković pretio tužbom zbog ukazivanja na korupciju.

Škola za trudnice

U Školi za trudnice Doma zdravlja "Novi Sad" u toku je upis trudnica koje treba da se porode u novembru i decembru.